Obvladovanje zahtevnih situacij pri moderiranju skupinskih procesov

Ali vodite skupino kot vodja projektov, moderator ali trener? Potem zagotovo veste kako neprijetno je slišati destruktivno pripombo udeleženca, ki pokvari dinamiko in razburka vzdušje v celotni skupini?

S pravimi veščinami boste lahko tok dogajanja kljub takšnim pripombam ali provokacijam speljali v željeno smer.

Ta trening je namenjen vam, ki želite ohraniti konstruktivno in spoštljivo skupinsko dinamiko na sestankih, treningih in moderiranih dogodkih, tudi ko pride do zahtevnih situacij.

Kaj boste na treningu pridobili:

• ozavestili lastni stil odzivanja v zahtevnih situacijah med skupinskimi procesi,
  • vadili prepoznavanje ključnih potreb zahtevnih udeležencev,
  • spoznali kakšna vprašanja lahko postavite, da boste umirili ozračje in ohranili smer procesa ter to storili na vključujoč in spoštljiv način,
  • spoznali orodja, ki vam bodo pomagala ostati samozavestni tudi v zahtevnih skupinskih procesih.

Okvirna vsebina:

• Izzivi zaradi destruktivnega ravnanja udeležencev
  • Ukrepi, ki preprečujejo in zmanjšujejo možnost destruktivnih dejanj
  • Vpliv moderatorjeve interpretacije dogajanja na njegov / njen odziv
  • Postavljanje močnih vprašanj
  • Kako negativnih pripomb ne jemati osebno, kako ostati mirni in zbrani
  • Kako pridobiti čas preden se odzovemo
  • Različne vrste ‘provokacij’ in različni odzivi na vsako od njih
  • Kaj se skriva za destruktivno pripombo? Ključ do pravega odziva
  • Kdaj in kako vključiti skupino
  • Vaje s primeri iz prakse udeležencev

Ciljna skupina:

Moderatorji, trenerji in voditelji skupinskih procesov, ki želijo ohraniti konstruktivno skupinsko dinamiko tudi v primerih, ko pride do zahtevnih situacij.

Metoda:

Dinamičen trening, ki spodbuja v smeri ozaveščanja in iskanja rešitev: obravnava  praktičnih primerov, vaje v parih, simulacija primera pred celotno skupino in diskusija.

Trening vodi:  Simona Frumen je pravnica, mediatorka, trener mediatorjev, voditeljica delavnic, coach in mentor.

Datum in lokacija: četrtek, 28. november 2019 (od 9. do 17. ure) v prostorih Zavod Mladi zmaji Zalog, Zaloška 220, Ljubljana.

Prijave: Za vnos svojih podatkov kliknite na prijavnica. Zapolnitev mest v skupini določa vrstni red plačil kotizacij. V skupini bo  največ 14 udeležencev. Ob zapolnitvi mest, oziroma najkasneje do 20. novembra 2019, elektronsko potrdimo mesto v skupini. Po zaključku delavnice vam bomo poslali račun.

Opomba 21.10.: Skupina je že polna in smo uvedli čakalno listo. V primeru dovolj interesa, bomo razpisali še en termin. Z izpolnitvijo prijavnice od vključno 21.10. dalje ste uvrščeni na čakalno listo.

Kotizacija znaša 120 EUR za člane Društva moderatorjev Slovenije s plačano letošnjo članarino oziroma 150 EUR za nečlane ter vključuje izvedbo, gradivo,  potrdilo o usposabljanju ter kosilo in napitke med odmori. Kotizacijo nakažite na Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, TRR: SI56 0510 0801 4865 436, Abanka d.d.

ODJAVA

Za vse odpovedi do 20. novembra 2019 bomo morali zaračunati administrativne stroške v višini 25 EUR; v primeru odpovedi po 20. novembru 2019  2019 pa zadržimo celotno kotizacijo (seveda lahko v obeh primerih sami najdete nadomestilo).

Za morebitna vprašanja ali informacije pišite na dogodki@drustvo-moderatorjev.si  ali pokličite 051 339 137 (Dragana – članica Upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije).