Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno članarino ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

 

AKTUALNO:

KLUBSKO SREČANJE:

Julij, avgust – moderatorja na mir’ pust:)

  • 10.9.2018: Kaj nas o vodenju in komunikaciji uči argentinski tango? Vodi: Matej Delakorda

Argentinski tango je improviziran ples med dvema partnerjema, ki poleg plesnega in družabnega potenciala predstavlja odlično orodje za razvoj komunikacijskih in voditeljskih kompetenc. Tango nas preko plesa uči, da sta v (plesni) komunikaciji vlogi voditelja in sleditelja – poslušalca enakovredni. Obe vlogi pomenita aktivno sprejemanje in aktiven odziv na partnerja (sodelavca). Vloga voditelja od nas pričakuje jasno in osredotočeno vodstvo, vloga poslušalca pa pozorno poslušanje in odzivanje na predlagane korake (ideje). Na delavnici bomo skozi ples reflektirali koncepte voditeljstva, komunikacije, povezanosti ter načine kako prehajamo iz vloge voditelja v vlogo sleditelja. Takšno delavniško delo predstavlja osebni izziv za udeležence, hkrati pa ponuja transformacijo obstoječih predstav o voditeljstvu, komunikaciji in medsebojnih odnosih.

Matej Delakorda je trener, vodja skupin in moderator, ki globoko verjame, da lahko notranje (osebno) voditeljstvo vodi do ključnih sprememb v družbi. Matej vodi delavnice na temo vodenja in razvoja vodstvenih veščin, je soustanovitelj in moderator projekta Moške skupine, v prostem času pa tudi plesalec argentinskega tanga, ki ples povezuje z razvojem mehkih veščin in kompetenc s poudarkom na medsebojni komunikaciji.

 

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).