Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

Mesečno srečanje februarja: Resno facilitiranje z Lego kockami, v torek, 6. 2. 2024

Srečanje bo v torek, 6. februarja 2024 ob 18.30  v prostorih družbe  DANFOSS TRATA (dvorana Mads Clausen), Ljubljana,  Ul. Jožeta Jame 16.  Udeležence prosijo, da se iz recepcije namenijo neposredno v dvorano, ker imajo v drugih prostorih vključene alarme. Zbrali se bomo nekaj minut pred 18.30 pred stavbo in skupaj vstopili, saj imamo za vstop eno kartico. Za izredne primere bomo na vhod namestili telefonsko številko. 

Prijava: https://forms.gle/7VzX9Q11GjkHT6FYA

Na tem srečanju imamo omejitev števila udeležencev. V primeru preveč prijavljenih bomo dali prednost članom društva.  

Na srečanju bomo preizkusili facilitatorski pristop, kjer za dosego ciljev uporabljamo lego kocke. Srečali se bomo z metodologijo LEGO® SERIOUS PLAY®. Te nam omogočajo gradnjo 3D modelov. Z gradnjo in deljenjem lastnih pogledov o zgrajenih strukturah pred nami ter njihovi morebitni povezanosti, krepimo tako posameznikovo kot skupinsko razumevanje izzivov, ki jih naslavljamo. Pomembno je, da so lego kocke samo orodje za raziskovanje in nikakor osrednja tematika facilitatorskega procesa. Najbolj pomembna ostaja  potreba naročnika, namen in cilji, ki smo jih zastavili. Pristop je še posebej uporaben v manjših skupinah (do 12 oseb), ki na nek način že sodelujejo, kot so ekipe v organizacijah ali podjetjih. ‘Največjo prednost metodologije vidim v tem, da odlično podpira kreativni proces razmišljanja, da omogoča razmišljanje v 3D prostoru in da res kakovostno odpira prostor za deljenje zgodb. To ustvarja temelje z visokim potencialom za strateško načrtovanje, reševanje problemov, grajenje skupinske pripadnosti,’ pravi Aljaž Zupan, ki bo srečanje vodil. 

Aljaž Zupan je facilitator in trener, dejaven pretežno v mladinskem sektorju. Je predsednik Društva Lojtra, pri katerem soustvarja priložnosti za mlade v širšem okolju Litije. Je ljubitelj narave in strasten raziskovalec, kar ga vodi v odkrivanje in preizkušanje vedno novih metod in pristopov na področju dela s skupinami in drugje. Na enem od raziskovanj je pridobil certifikat za facilitatorja po metodi  LEGO® SERIOUS PLAY®.

Kocke LEGO® SERIOUS PLAY® nam bosta za srečanje posodili Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Društvo Lojtra. Hvala!

Dobrodošli, da se oglasite tudi, če želite gostiti mesečno srečanje na katero drugo tem. Mesečna srečanja so poligon za raziskovanje in skupno učenje.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite na info@drustvo-moderatorjev.si.