Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

JUNIJSKO SREČANJE: Usklajevanje moderatorskih misli, duha in telesa v živo

Moderator se uresničuje samo z drugimi ljudmi, zato nas bo po 15-mesečni karanteni skupnostno navdihoval Krajinski park Rakov Škocjan. Srečanje bo v soboto, 19. junija 2021, dopoldne.

Izkoristili bomo moč narave za spoznavanje in poglobitev stikov med članicami in člani društva ter za raziskovanje vprašanja o vlogi moderatorjev danes. Vprašali se bomo tudi, kaj nam članstvo v društvu prinaša in kaj še potrebujemo.

Srečanje pripravljata Natalija Vrhunc in Polona Siter Drnovšek ob organizacijski podpori Andreje Pavlin.

Prostor srečanja bo brunarica v Rakovem Škocjanu, pri CŠOD Rak, Rakov Škocjan 2, Cerknica. Okolica ponuja obilico priložnosti za aktivnosti v naravi in občudovanje njenih darov. Do lokacije vodi državna cesta, dovolj je prostora za parkiranje avtomobilov.

Društvo bo organiziralo in financiralo dostavo enolončnice, domačih žemljic in sladkega presenečenja ter brezalkoholnih napitkov. S sabo prinesite menažko ali podobno posodo  za enolončnico in lonček ali kozarec za napitke. Vabljeni, da na skupno mizo prispevate še kakšno dobroto. Dobrodošli so tudi družinski člani!

Prijave so obvezne zaradi organizacije dogodka in naročila hrane. Prosimo, prijavite se do torka, 15. junija 2021, tukaj.

Program:

10.00–10.30zbiranje udeležencev
10.30–13.00delovni del srečanja (Če boste prišli z družinami, prosimo da ta čas preživijo po svoje na sprehodu, na travniku pred kočo ali podobno.)
od 13.00 daljekosilo in neformalno druženje

Kaj pa, če bo dež? Tudi v tem primeru se dobimo, saj imamo na voljo streho nad glavo.  Morda je to manj primerno za udeležbo družinskih članov. Ti se lahko sicer sprehodijo po okolici tudi v tem slučaju ali pa vedrijo v bližnjem hotelu. Predlagamo, da o tem presodite sami.

V primeru vprašanj pišite na: info@drustvo-moderatorjev.si

Toplo vabljeni!

Če boste želeli v parku preživeti še več časa, se sprehodite po njem in uživajte v naravnih znamenitosti (jami, naravni most, učne poti). Prenočišče je na voljo v Hotelu Rakov Škocjan.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).