Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

9. marec 2020: Konceptualna pahljača – lateralno orodje za veliko število svežih idej. Vodi: mag. Nastja Mulej.

Lateralno razmišljanje oz. razmišljanje od strani je voden način generiranja idej, ki so nekaj novega, nekaj, kar še ne obstaja. Konceptualna pahljačaTM je eno od mnogih de Bonovih orodij, s katerimi v praksi lateralno razmišljamo.

Namen delavnice je:

  • Izvedeti, kaj je lateralno razmišljanje in v čem se razlikuje od logičnega.
  • Vaditi, kako generirati ideje … na suho (‘brainstorming oz. zeleni klobuk).
  • Spoznati, kako generirati ideje … vodeno (z orodji lateralnega razmišljanja).
  • Ugotoviti, kako iz ene ideje dobiti vsaj 7 alternativnih idej.
  • Naučiti se, kako iz enega koncepta dobiti vsaj 7 konkretnih idej.

Po delavnici boste znali razlikovati različne stopnje konkretnosti posameznih predlogov – od zelo konkretne, ki jo lahko že uresničimo, do še zelo splošne, konceptualne, ki samo nakazuje možno smer delovanja. Prav tako boste znali generirati veliko več predlogov (in nekateri med njimi bodo tudi ideje) kot zdaj. S tem razmišljanje postane veliko bolj akcijsko naravnano in povezovalno.

Mag. Nastja Mulej je goreča evangelistka kreativnosti kot temeljne kompetence 21. stoletja. Ekonomistka, sociologinja in komunikologinja že 20 let spodbuja ljudi, da razmišljajo. Najprej kot vodja oddelka za nove ideje pri mednarodni agenciji New moment, potem pa samostojno kot edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja na področju nekdanje Jugoslavije ter licencirana trenerka Michaelidesovih metod 12 dejavnikov inoviranja ter I.D.E.A.S.

  • 20. 4. 2020: Primer iz prakse – ponazoritev uspešnega procesa sodelovanja in reševanja kompleksnega problema: Projekt ‘bolečine v hrbtu’. Vodi: dr. Ditka Vidmar, Umni, zavod za ustvarjalne rešitve s pomočjo mnenj.
  • 11. 5. 2020: Delavnica javnega nastopanja – Kako pripraviti zanimiv govor. Vodi: Nina Dušić Hren, Dober stik.
  • 13. 6. 2020: Strokovno-družabno srečanje na odprtem za razvoj vizualizacijskih veščin  (namesto mesečnega srečanja): Vodi: Mireille va Bremen.

julij, avgust – počitnice

  • 12. 10. 2020:Uporabna improvizacija v podporo participatornim procesom. Vodi: Ana Kyra Bekš.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).