Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

JANUARSKO SREČANJE: Povezani v naravi

15. januar 2022 od 9.30 do 12.30 v Ponovičah pri Litiji

Na januarskem srečanju vabimo na raziskovanje vpliva procesov, ki potekajo v naravi in z naravo na kakovost dela s skupinami. Na srečanju bomo izvedli aktivnost ali dve, ki smo jih preizkusili v ukrajinskih Karpatih na seminarju o pustolovskem učenju. Skupaj bomo raziskovali, kako je dogajanje vplivalo na nas ter kako lahko tovrstne aktivnosti ustvarijo močno povezanost v skupini in podprejo kakovost skupinskega procesa.

Točna lokacija: Ponoviče 23, 1282 Sava https://www.google.si/maps/

Oprema: topla in udobna oblačila, ki se lahko umažejo. Celoten čas izvajanja srečanja bomo na prostem. Obutev naj bo primerna za vlažno in blatno okolje.

Prosimo, prijavite se do 12.1. na povezavi: https://forms.gle/

V primeru težje dostopnosti lokacije zaradi snega bo srečanje prestavljeno na drugo lokacijo. O tem boste prijavljeni obveščeni po eletronski pošti do 14.1.

Toplo dobrodošli na srečanje, kjer si bomo napolnili pljuča s svežim zrakom in srca s pristnim stikom!

Srečanje bodo vodili Aljaž Zupan, Tina Trdin in Alenka Oblak.

Aljaž je trener, facilitator, ljubitelj narave in planiski vodnik. Tina je trenerka, raziskovalka narave in koordinatorica aktivnosti za skupnost. Oba se uresničujeta v Društvu Lojtra. Alenka gosti procese sprememb, kjer so vključeni vsi, raziskuje grafično facilitacijo in pustolovsko učenje.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).