Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

Februarsko srečanje: Moč in uporabnost intervizije za učenje facilitatorjev

Februarsko srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 13. februarja 2023 prek zooma, s pričetkom ob 18.30, bo namenjeno raziskovanju intervizije kot orodja, ki lahko podpre tudi facilitatorje.

Supervizija in intervizija sta se najbolj uveljavili med strokovnjaki v socialnem varstvu, terapevtskih programih, mladinskem delu. Avtor Henk Hanekamp intervizijo opredeljuje kot “metodo učenja, pri kateri mala skupina kolegov s podobno stopnjo profesionalne usposobljenosti in delovnih izkušenj vodi supervizijo s pomočjo vprašanj, ki se porajajo v njihovem delovnem okolju. Intervizija je torej vrsta supervizije, v kateri
nobeden od sodelujočih ne prevzame stalne vloge supervizorja.”

Srečanje bo vodila Maja Majcen, mladinska delavka, socialna delavka in geštalt terapevtka pod supervizijo.

Uvodoma bo predstavila intervizijo, nato pa bodo udeleženci povabljeni, da izbrano intervizijsko metodo v
preizkusijo v manjši vadbeni intervizijski skupini.

Na srečanje se registrirate na tej povezavi: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0vf-2sqTIqH9BvOdfHUva5-C7U6adzgG6r

Nato na vpisani e-naslov prejmete povezavo. Dobrodošli!

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite na info@drustvo-moderatorjev.si.