Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno članarino ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij pri sekretarki DMS Dragani Prijanovič  (dragana@drustvo-moderatorjev.si).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

 

  • AKTUALNO: 11.12.2017: Subtilne ravni moderiranja – vloga ritualov v pripravi in izvedbi skupinskih procesov

Tokratno srečanje je navdihnjeno s prazničnim decembrom – hkrati pa odpre prostor za subtilne ravni moderatorskega dela, o katerih redko govorimo na glas:

–          Kakšne osebne rituale (ne)zavedno negujem, ko se kot vodja/moderator pripravljam na intenziven skupinski dialog?

–        Kako se povežem s somoderatorji ter skupino – pred samo delavnico?

–          Kateri so ritualni elementi, ki  jih vsebuje vsak kakovosten skupinski proces – zagrevanje, spoznavanje, divergenca in konvergenca, zaključevanje, slovo …?

–          Kako k sproščenosti in ustvarjalnosti prispevajo fizični prostor, okrepčila in druge »postranske zadeve«?

Dobrodošli, da v skupno malho znanja in izkušenj prispevate svoje mini rituale, ki vam pomagajo do stika s skupino, nameni/cilji ter z nečim večjim od samih sebe!

 Seveda bomo tudi odzdravili staremu in nazdravili novemu letu – to je že naš redni društveni ritual.

 

8.1.2018: Jasnitveni krog.

Jasnitveni krog (Clearness Committee) je 350 let stara metoda, v kateri manjši krog ljudi pomaga fokusni osebi razjasniti dileme, izzive, večja vprašanja …; in sicer tako, da v vodenem procesu postavlja zgolj odprta vprašanja, prosta slehernih sugestij. To bo torej večer postavljanja močnih vprašanj, apliciranih na konkretne izzive, ki jih boste prinesli posamezniki.

Vodi: Marjeta Novak, CPF, ki se je metode naučila na Škotskem v sklopu izobraževanj za vodenje krogov zaupanja (Circles of Trust)

 

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si).