Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

Mesečno srečanje maja: Working with Plarizing Stories in Group

Majsko srečanje Društva Facilitatorjev bo nekoliko posebno, saj bo potekalo pod okriljem IAF, Mednarodne Združenja Facilitatorjev. Lepo vabljeni, da se nam pridružite 17. maja 2023 od 18.00 do 19.30 na interaktivni delavnici z naslovom: Working with Polarizing Stories in Groups.

Mesečno srečanje 17. maja: Working with Polarizing Stories in Groups

Osrednja vprašanja, katera bomo raziskovali so:
-Kakšna je dodana vrednost dela z močjo zgodbe pri vodenju skupine?
-Kako skupinam pomagamo videti in razumeti različne perspektive in zgodbe?
-Kako lahko podpremo skupine pri konstruiranju, poimenovanju, preoblikovanju zgodb, ki služijo pravemu namenu skupine in upoštevajo potencial situacije?

Na srečanje se lahko prijavite TUKAJ

Mesečno srečanje junija: Metoda kroga

Srečanje bo 6. junija 2023 ob 17.00 na Kmetiji Lukš v Ljubljani, ob suhem vremenu ob ognju.

Gostila ga bo Natalija Vrhunc,  izkušena facilitatorka, ki se več kot 20 let uči participativnih metod in praks ter ljubiteljica narave.

Spoznali se bomo z metodo krog, temeljno dialoško metodo, ki je platforma za ostale participativne prakse in uveljavljene metode kot je odprti prostor, svetovna kavarna idr. Krog je dialog, v katerem smo vsi enakovredni, opolnomočeni in soustvarjalci ter se napajamo iz središča skupinske modrosti. Vabljeni, da si rezervirate datum!

Vabljeni k soustvarjanju! Iščemo izvajalca_ko mesečnega srečanja na temo platfome Linkedln

V drugi polovici leta 2023 (jesen/zima),  želimo ponuditi mesečno srečanje (na daljavo) s tematiko ‘uporaba platforme Linekdln’. Če je kdo med člani, članicami, ki je pripravljen srečanje voditi, prosimo, če se oglasi upravnemu odboru na naslov info@drustvo-moderatorjev.si. Zelo bomo veseli odziva. Še posebej spodbujamo, če se povežeta dva člana, članici za sodelovanje pri pripravi srečanja. Upravni odbor pri pripravi srečanja sodeluje z vso organizacijsko in logistično podporo.

Dobrodošli, da se oglasite tudi, če želite gostiti mesečno srečanje na katero drugo tem. Mesečna srečanja so poligon za raziskovanje in skupno učenje.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite na info@drustvo-moderatorjev.si.