Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

  • 20. 4. 2020: Vzpostavljanje prostora za sodelovanje med stroko, pacienti in javnimi ustanovami – izkušnje večletnega koordiniranja večdeležniškega “bottom-up” projekta Bolečina v hrbtu. Vodi: dr. Ditka Vidmar, Umni, zavod za ustvarjalne rešitve s pomočjo mnenj.

Na klubskem srečanju bo predstavljen potek projekta od začetka pred tremi leti do danes ter kako so skrbeli za ohranjanje dialoga med stroko, pacienti in javnimi ustanovami in kaj so se skozi proces naučili o svoji vlogi “moderatorja-generatorja”. Projekt je primer dobre prakse, da se da vzpostaviti konstruktivno sodelovanje tudi med ljudmi, ki so navajeni delati v relativno ozkih strokovnih krogih, da tako sodelovanje omogoča, da se problem razume široko in da lahko iz takega razumevanja vzniknejo čisto nove idejne rešitve, ki so v interesu vseh. Pristop je uporaben predvsem: v situacijah, ki so kompleksne, torej tam, kjer se že dolgo nič ne premakne, čeprav bi vsi radi, da bi se; v družini, na delovnem mestu oz. tam, kjer želimo graditi oz. vzpostaviti dolgoročno sodelovanje med ljudmi; povsod tam, kjer je moderator pripravljen biti tudi generator.

dr. Ditka Vidmar. Nevroznanstvenica, biologinja, mediatorka, raziskovalka in trmasta optimistka, ki ima rada kompleksne probleme na različnih “mejah” (ker verjame, da se jih v sodelovanju da rešit). Skupaj s sodelavci snuje Zavod za ustvarjalne rešitve s pomočjo mnenj, UMNI (www.umni.si).

  • 11. 5. 2020: Delavnica javnega nastopanja – Kako pripraviti zanimiv govor. Vodi: Nina Dušić Hren, Dober stik.
  • 13. 6. 2020: Strokovno-družabno srečanje na odprtem za razvoj vizualizacijskih veščin  (namesto mesečnega srečanja): Vodi: Mireille va Bremen.

julij, avgust – počitnice

  • 12. 10. 2020:Uporabna improvizacija v podporo participatornim procesom. Vodi: Ana Kyra Bekš.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).