Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno članarino ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

9. september 2019: Spodbujanje kreativnosti: sveže metode in vtisi iz Mindcampa

Mindcamp je zasnovan kot petdnevna miniuniverza za osebno, profesionalno in organizacijsko kreativnost. Marjeta bo podelila kreativne tehnike in pristope, ko jo najbolj navdušili v letošnji (2019) kanadski izvedbi tega globalnega srečanja.

Vodi: Marjeta Novak, CPF

7. oktober 2019: Za večjo živost konferenc in kongresov: kako na samem dogodku vključiti znanje in sanje udeležencev

Udeleženci konferenc najbolj oživijo v odmorih – ko se povežejo, izmenjajo izkušnje, soustvarjajo ideja za naprej … Nato pa se spet vrnejo v temačno okolje, kjer poslušajo bolj ali manj zanimive govorce (in zraven brskajo po telefonu). Pa vendar obstajajo mnoge socialne tehnologije, ki nam pomagajo oživiti izjemne človeški kapital, ki se zbere na velikih dogodkih.
Na tokratnem srečanju bomo najprej spoznali konkretno inovativno konferenčno zgodbo, nato pa skupno raziskovali pristope in veščine za produktivno vključevanje udeležencev – od krajših vložkov do daljših odkonferenc.
Dogodek poteka znotraj Svetovnega tedna moderiranja (7. – 13. oktober 2019). 
Vodita: Alenka Oblak in Marjeta Novak, CPF

11. november 2019: Virtualne vizualizacijske metode

vodi dr. Peter Tancig

12. december 2019: Večer grozljivk

Skozi narativne in dramatske pristope – in z močno dozo humorja – bomo uprizorili nekaj horror štorij dela s skupinami in se tako skupno učili iz resničnih ali zamišljenih neuspehov.
Srečanje bo seveda praznovalno obarvano: praznujemo 2019 – polno izzivov, uspehov in vsega tistega vmes, kar barva življenje.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).