Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno članarino ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

 • 8. april 2019: Metoda krog in kako lahko krepimo skupnost v ‘VUCA’ časih? Vodi: Natalija Vrhunc.

Skupnost je nekaj kar v trenutnih spremenljivih, negotovih, kompleksnih in nejasnih časih izjemno potrebujemo. Skupnost nas podpira, nam pomaga razumeti in sprejeti svet, kot tudi sebe in svoje odzive nanj, z njo bolj polno praznujemo in tudi žalujemo. Vprašanje podpore, ki nam jo daje skupnost bomo raziskovali s pomočjo metode krog, tako da bo srečanje namenjeno tudi spoznavanju te univerzalne metode. Srečanej vodi Natalija Vrhunc, članica UO društva, facilitatorka in coach.

 • 13. maj 2019: Kaj se lahko iz kontaktne improvizacije naučimo o facilitiranju? Vodita: Jaka Kovač in Špela Peterlin.Na tokratnem srečanju bomo vlogo facilitatorja raziskovali preko kontaktne improvizacije. Udeleženci bodo spoznali principe kontaktne improvizacije ter nato skozi refleksijo izkušnje raziskovali vprašanja, kot so:
  • Kako ohraniti stik s seboj in svojim telesom (ter posledično mirnost, odprtost) v zahtevnih situacijah?
  • Kako uporabljati gibalni dialog in kaj se od njega lahko naučimo?
  • Kaj mi sporoča telo ko vodim, facilitiram skupino?
  • Kako gradimo zaupanje do lastnega telesa in njegove odzivnosti v različnih situacijah?
  • Kako v delo facilitatorja vnašati igrivost, sproščenost, prilagodljivost, avtentičnost?
  • Kako pri svojem delu lahko uporabljamo kinestetično usmerjene metode, ki podpirajo percepcijo in zaznavanje.
  • Kaj zame pomeni utelešeno vodenje?

  Kontaktna improvizacija je plesna forma, ki temelji na plesni improvizaciji ter komunikaciji med dvema (ali več) telesi v gibanju. Pri tem plesu krepimo veščine lastnega telesnega zavedanja, komunikacije, poslušanja, kam teče tok gibalnega dialoga in kako mu slediti ter predvsem zaupanja. Pri kontaktni improvizaciji ne obstajajo pravi ali napačni koraki. Pomembno je, da se prepustimo trenutku in v njem najdemo svoj lasten gib, ki ga ko-kreiramo s partnerjem.

  Priporočljivo je, da na srečanje pridete v udobnih in lahkih oblačilih, ki omogočajo sproščeno gibanje. Predznanje ni potrebno, prav tako ne fizična kondicija ali kakršnakoli telesna pripravljenost.

  Špela Peterlin Nayeli je psihologinja, edukantka gestalt izkustvene psihoterapije, trenerka neformalnega izobraževanja, plesalka in učiteljica kontaktne improvizacije ter ustanoviteljica Društva Moave – psihologija v gibanju. Jaka Kovač je trener in facilitator s 15 letnimi izkušnjami z delom s skupinami v različnih okoljih, 20 let je bil trener juda, zadnja leta pa je navdušen plesalec kontaktne improvizacije .

  Kako vzpostaviti pristen stik z udeleženci in kaj se pri tem dogaja v nas?

 • 10. junij 2019: Kultivacija prisotnosti.

Julij in avgust moderatorja na mir pust’.

 • 9.9.2019: Za živost in participativnost konferenc in kongresov. Vodita: Alenka Oblak in Marjeta Novak.
 • 14.10.2019: Sveže metode z IAF konference. Vodijo udeleženci konference.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).