Mesečna srečanja

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati tudi nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno članarino ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-moderatorjev.si.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

AKTUALNO:

KLUBSKA SREČANJA:

10. februar 2020: Kako povečati svojo kreativnost in inovativnost? Vodita: Matteo Catullo in Marina Randich

Ali smo resnično svobodni in se odločamo po lastni volji? Pogosto se namreč znajdemo v situaciji ali na poti, ki si je ne bi izbrali. Pri odločitvi so nas zavedli stereotipi, želje nekoga drugega ali celo teoretični modeli. V interaktivni delavnici bomo s pomočjo praktičnih orodij raziskali okolja in pogoje, ki nas podpirajo pri učenju in rasti. Spoznali bomo 3 orodja: radar, intervju in domišljijsko srečanje. Z njimi bomo raziskovali svoj učni sistem in kako ga lahko spodbudimo; kako razlikovati med svojimi željami in željami nekoga drugega ter kako se pogovoriti in prisluhniti edini osebi, ki nam lahko najbolje svetuje – samemu sebi.

Srečanje bo povabilo na facilitatorsko letno CREA  konferenco, edino te vrste, posvečeno kreativnosti in inovativnosti, ki bo maja letos v Italiji. Matteo Catullo in Marina Randich, na konferenci sodelujeta kot facilitatorja, Matteo je tudi med njenimi ustanovitelji, zato bosta lahko na konferenco povabila iz prve roke. Oba ima za seboj večdesetletno kilometrino na področju kreativnosti in inovativnosti. Srečanje bo potekalo v angleščini.

9. marec 2020: Delavnica javnega nastopanja – Kako pripraviti zanimiv govor. Vodi: Nina Dušič Hren

Naučili se bomo kako popestriti svoja predavanja in govore, kakšne metode in začimbe lahko uporabimo, da si zagotovimo zanimanje publike. Osvojili bomo veščino priprave govora z jasno rdečo nitjo in dinamično predstavitvijo. Te veščine lahko uporabimo na vsaki delavnici, ko kakšen del predstavljamo in na vseh dogodkih, kamor nas povabijo, da kaj povemo. Udeleženci boste prejeli tudi plakat z nasveti iz tečaja nastopanja, ki vam bo pomagal pri vseh nadaljnih predstavitvah. Delavnica bo izkustvena, zato vabljeni, da – kdor želi – vnaprej pripravite – svojo predstavitev (3min), ki vam jo bo Nina pomagala izboljšati. Predstavitev je lahko o vaši storitvi, izdelku, o vas ali karkoli drugega.

Nina Dušić Hren je psihologinja, podjetnica in trenerka mehkih veščin. V okviru svoje organizacije Dober stik poučuje javno nastopanje in vodi izobraževanja o tem, kako voditi delavnice.Kot zunanja konzultantka pa poučuje še prodajo in vodenje za podjetje Grow Adriatik.

Vabilo k soustvarjanju mesečnih klubskih srečanj

Mesečna klubska srečanja Društva moderatorjev potekajo že 15 let. Z izmenjavo znanja in izkušenj so zakladnica novih orodij in idej, ki jih pri svojem delu lahko uporabljajo različni profili članov društva (trenerji, coachi, svetovalci in drugi, ki delajo z ljudmi). S svojim živim duhom skupnega učenja in raziskovanja predstavljajo domače ognjišče moderatorske skupnosti. Vabimo vas, da v varnem učnem okolju klubskega srečanja predstavite orodje ali metodo, ki je namenjena za vodenje skupinskega dela in spodbuja krepitev moderatorskih kompetenc. Lahko podelite že preizkušeno metodo ali pa v varnem okolju preizkusite novo. Poleg izkušnje vodenja klubskega srečanja lahko od kolegov pridobite dragoceno povratno informacijo. Vsi, ki vas sodelovanje zanima, pišite Nataliji (natalija@drustvo-moderatorjev.si ).