DOGODKI

1.REDNA MESEČNA SREČANJA167

Klubska srečanja ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov moderiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja so načrtovana za vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (prostori Danfoss Trata, Ljubljana, Ul. Jožeta Jame 16),potekajo pa od 18.30 do 21.30. Več o srečanjih.

Člane vabimo, da predlagajo vsebine in aktivno sodelujejo pri izvajanju klubskih srečanj. Kontaktni osebi sta Polona Siter Drnovšek polona.siter@gmail.com in Petra Založnik petra.zaloznik@gmail.com.

2. IZOBRAŽEVANJA

Aktualno ponudbo izobraževalnih vsebin najdete na zavihku aktualni dogodki.

3. VEČJI PARTNERSKI PROJEKTI 

IMG_9332

  • (1) Zelena Ljubljana (Zelena prestolnica – mesto, kjer vsak svoj prostor najde) je večpartnerski projekt (pobudnik zanj je bil DMS), katerega fokus je na opolnomočenju mladih za aktiven in uspešen vstop na trg delovne sile. V projektu je predvideno usposabljanje mladih po metodologiji pozitivno poizvedovanje (Appreciative Inquiry), ki izvedejo intervjuje s ti. agenti sprememb, ki delujejo v MOL. V intervjujih se identificira tudi družinsko blago Ljubljane, naravni in družbeni viri, ki lahko pripomorejo k večji kakovosti življenja v Ljubljani. Na inspirativnem interaktivnem dogodku se rezultati intervjujev predstavijo, hkrati pa se identificirajo pobude, ki se s proaktivnimi kavarnami preverijo po četrtnih skupnostih. Pobude se razviijajo naprej v start-up delavnici ‘od ideje do uresničitve’. Najbolj obetajoči projekti se finančno podprejo za realizacijo prvih korakov.)
    Partnerji: Mestna občina Ljubljana (MOL), Društvo moderatorjev Slovenije (DMS), Mladi zmaji,  Tipovej!, Muzeji in galerije mesta Ljubljane (MGML), Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Brez izgovora, Pogovarjalnice
  • (2) Inovacijski pospeševalnik je partnerski projekt z Združenjem Manager, ki ima namen z moderiranimi participativnimi metodami timom v podjetjih pomagati od ideje, prototipa do tržne manifestacije izdelkov, storitev ali procesov, da pospešeno dosežemo prebojne poslovne rezultate. Inovacijski pospeševalnik kreira delovna skupina izvajalcev izkustvene konference Od inspiracije do inovacije 12. junija 2014  (pobudnica Violeta Bulc iz InCo gibanja); in je nadgradnja le-te. Člani DMS bomo moderirali skupinske procese. Moderatorske tehnike in število vključenih moderatorjev bomo izbirali na osnovi dogovorjenih ciljev za vsako izvedbo oziroma organizacijo posebej.  Delovna skupina načrtuje prvo izvedbo pomladi 2016. Projekt se bo izvajal tako, da so akterji plačani za svoje delo ter prihodki pokrijejo odhodke.

Vpogled v pomembnejše dogodke v zadnjem letu.

Foto utrinki z naših dogodkov