DELO MODERATORJA in tehnike vodenja skupinskih procesov

Vas vznemirja brezplodno dogovarjanje in delo v skupini?

Želite spoznati in izkusiti moderatorske tehnike za prijetnejše in učinkovitejše osebno delo v skupini?Delavnica moderator

 

Vabimo vas na 1-dnevno delavnico

DELO MODERATORJA in tehnike vodenja skupinskih procesov

 Delavnica je namenjena: vsem, ki se srečujejo z načrtovanjem in vodenjem skupinskih procesov ter želijo spoznati pomen, vlogo in delo moderatorja z osnovnimi moderatorskimi tehnikami, ki so uporabne za managerje, profesionalne moderatorje, vrhunske svetovalce, trenerje, učitelje, projektne, timske in druge vodje…

 Način dela je izrazito izkustven; temelji na simulacijah, ki jim sledijo analitično-teoretične predstavitve in razgovori z udeleženci. Takšen način omogoča konstruktivno integracijo izkušenj udeležencev.

 Vsebina delavnice:

Osnove in napotki za uspešno skupinsko delo

 • Vloga in pet kompetenc moderatorja po IAF
 • Temeljne veščine: poslušanje, povzemanje, spraševanje, povratne informacije
 • tipi osebnosti in pomen poznavanja osebnostnih tipov za moderatorja
 • trije modeli skupinskih procesov za razumevanje in načrtovanje
 • Značilnosti, razvoj, odločanje in pristojnosti v skupinskem delu

Tehnike ustvarjanja varnega prostora, porajanja idej in doseganja soglasij v moderiranju skupinskih procesov

 • Ledolomilec (Icebreaker)
 • Zamejitev varnega komunikacijskega prostora (Safe Space)
 • Beseda kroži (Round Robin) in pokovka (Pop Corn)
 • Temeljna skupinska tehnika (NGT, Nominal Group Technique)
 • Razvrščanje po sorodnosti (Affinity Mapping)
 • Vrtiljak (Caroussel)

Delavnico vodi Vida Ogorelec, ki je leta 2002 kot prva v Sloveniji pridobila mednarodni certifikat Certified Professional Facilitator. Od leta 1998 je načrtovala in moderirala več kot 100 delavnic procesov skupinskega dela v organizacijah (predvsem strateškega načrtovanja) in sodelovanja javnosti ter 50 delavnic uvodnega usposabljanja za moderiranje in grafičnega moderiranja. Je članica Mednarodnega združenja moderatorjev (IAF) in Društva moderatorjev Slovenije. Izobrazba: 1986, univ. dipl. inž. arh. UL, FAGG ter 1989, magistrska diploma MFA, Academy of Art College, San Francisco, ZDA.

 Datum in lokacija: četrtek, 20. oktober 2016 (od 9. do 17. ure) v M-Hotelu, Ljubljana.

Prijave: Za prijavo kliknite na prijava2016. Zapolnitev mest v skupini določa vrstni red plačil kotizacij. V skupini bo najmanj 12 in največ 22 udeležencev. Ob zapolnitvi mest, oziroma najkasneje do 11. oktobra 2016, elektronsko potrdimo mesto v skupini. Po zaključku delavnice vam bomo poslali račun.

Kotizacija znaša 140 EUR za člane Društva moderatorjev Slovenije s plačano letošnjo članarino oziroma 170 EUR za nečlane ter vključuje izvedbo, gradivo, potrdilo o usposabljanju ter kosilo in napitke med odmori. Kotizacijo nakažite na Društvo moderatorjev Slovenije, Koseška 8, Ljubljana, IBAN SI56 0510 0801 4865 436   (T)   ABANKA d.d.

Več informacij dobite na http://www.drustvo-moderatorjev.si/ ali da kontaktirate Janka Laha, člana Upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije,  dogodki@drustvo-moderatorjev.si   ali 041 270 472.