Facilitiranje izza metod

Poglobljeno razumevanje facilitatorskih metod

Petek, 19. 4. 2024, in sobota, 20. 4. 2024

Delavnica je namenjena vsem, ki ste se že udeležili uvodne delavnice ABC facilitiranja ali primerljivega izobraževanja, imate izkušnje na področju facilitacije in želite svoje znanje še izpiliti. Na delavnici boste poglobili razumevanje procesa facilitacije in ‘hostinga’ (gostiteljstva), spoznali, kaj prinašajo različne metode facilitiranja/‘hostinga’, kako podpirajo skupinsko delo in kje je njihov transformativni vidik, osvojili nekaj praktičnih metod skupinskega dela, opolnomočili udeležence za samostojno izvajanje ter odprli prostor za izmenjavo izkušenj in vprašanja. Udeleženci se bodo imeli možnost preizkusiti v praksi facilitiranja ene izmed metod, ob podpori izvajalcev delavnice.

VSEBINA DELAVNICE:
• Vzorec diha – temeljni element skupinskega dela
• Dialog – ključen vidik magije skupinskega dela
• Vzvodi prebujanja skupinske inteligence
• Umetnost žetve – razumeti, kako razbiramo kolektivni pomen in osmišljanje rezultatov
• Metode skupinskega dela (H metoda, ‘fish bowl’, postavljanje mčnih vprašanj, svetovna kavarna, miselni vzorec, krog, matrika vpliva in napora…
• Razumevanje skupinske dinamike
• Nevidne strukture organizacije

DATUM IN LOKACIJA: petek, 19. april 2024, med 9. in 16.30 uro ter sobota, 20. april 2024, med 9. in 15. uro na lokaciji Vodnikova cesta 211, Ljubljana.

Delavnico vodita Sašo Kronegger in Natalija Vrhunc.

Sašo Kronegger facilitira procese za različne naročnike in izvaja izobraževanja. V zadnjih petih letih pogosto podpira strateška načrtovanja v različnih oblikah organiziranja. Zato je facilitiral delo skupin zaposlenih v organizacijah, kandidatov za politične funkcije, otrok in mladostnikov, ter skupine, ki bi želele spremeniti stanje v svojih lokalnih skupnostih. Ob tem še raziskuje, izobražuje in podpira organizacije in posameznike pri delovanju v družbi.

Natalija Vrhunc je profesionalna moderatorka in nekdanja dolgoletna članica upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije, ki ima izkušnje iz 20-letnega izvajanja participativnih procesov za različne naročnike. Izvajalka izkazuje obvladovanje širokega razpona moderatorskih metodologij in tehnik, vključno z inovativnimi metodami iskanja rešitev ter je usposobljena za vodenje dialoške komunikacije, ki temelji na globokem spoštovanju posameznika in njegove vloge v skupini.

PRIJAVE: Prijave sprejemamo prek obrazca. Zapolnitev mest v skupini določa vrstni red plačil kotizacij. V skupini bo največ 12 udeležencev. Račun prejmete po zaključeni delavnici (če ga potrebujete prej, nas kontaktirajte).

Kotizacija znaša 260 EUR za člane Društva moderatorjev Slovenije s plačano letošnjo članarino oziroma 290 EUR za nečlane ter vključuje izvedbo, gradivo, potrdilo o usposabljanju ter kosilo in napitke med odmori. Kotizacijo nakažite na Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, TRR: SI56 6100 0002 6031 461 Delavska hranilnica d.d.

ODJAVE: Za vse odpovedi do 2. aprila 2024 bomo morali zaračunati administrativne stroške v višini 30 EUR; v primeru odpovedi po 2. aprilu 2024 pa zadržimo celotno kotizacijo (seveda lahko v obeh primerih sami najdete nadomestilo).

Več informacij dobite na http://www.drustvo-moderatorjev.si/, ali kontaktirate skrbnico delavnice Klavdijo Štajdohar na info@drustvo-moderatorjev.si ali 031 675 988.