Dobrodošli na spletni strani Društva moderatorjev Slovenije (DMS)

Moderator (angl. facilitator) je vsebinsko nevtralna oseba, ki z uporabo moderatorskih metod, tehnik, znanj in veščin ustvari in vodi soustvarjalne procese, ki skupini ali organizaciji pomagajo do zastavljenega cilja po načelih dialoške, vključujoče, konstruktivne in k skupnemu dobremu usmerjene komunikacije.

Cilji društva so:

• razvijati moderatorske kompetence,
  • krepiti prepoznavnost moderiranja kot discipline, ki prispeva k učinkovitejšemu delu skupin in organizacij  ter reševanju kompleksnih problemov,
  • spodbujati mreženje med posamezniki, skupinami in organizacijami, ki jih pritegnejojo namen, cilji ter vrednote društva.

Če želite postati naš član, vas vabimo, da izpolnite pristopno izjavo .

KLUBSKA SREČANJA

• 8. april 2019: Hkratno on-line vizualno soustvarjanje v skupinskem procesu – vodita Peter Tancig in Ana Kyra Bekš

Srečanje bo namenjeno spoznavanju različnih računalniških plaftorm za simultano on-line soustvarjanje v skupinskem procesu, s hkratno on-line vizualizacijo in urejanjem idej (prioritiziranje, organiziranje, elaboriranje). Srečanje bo praktično naravnano, zato je zaželeno, da vsak udeleženec s seboj prinese svoj prenosnik. Izkušnjo bodo uvedla navodila o uporabi orodij in nadgradila interaktivna refleksija o uporabnosti on-line participativnih procesov.

Klubsko srečanje bo potekalo v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16, od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen. Če po prvem obisku ugotovite, da smo družba, v kateri želite biti še naprej, se udeleževati naših srečanj in soustvarjati z nami, topo vabljeni k včlanitvi v društvo in plačilu simbolične članarine 22 EUR, ki nam omogoča pokritje osnovnih stroškov delovanja društva in organiziranje naših srečanj še naprej. Veseli vas bomo.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

VABILO K PLAČILU ČLANARINE ZA 2019

Kako:  da bomo vštric z GDPR, vas prosimo za  2 koraka:

(1) V čast GDPR  izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC  (velja za VSE, nove in stare člane)
(2)  Nakažete članarino 22 EUR.

• Podatki za nakazilo članarine: Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, IBAN SI56 0510 0801 4865 436 ;  ABANKA d.d.
  • Po plačilu članarine vam bomo na navedeni naslov poslali račun. V kolikor želite račun na podjetje, nam sporočite tudi ID za DDV ter ali ste zavezanec za DDV.
  • POZOR: z letom 2016 društvo ne posluje več z gotovino, zato je edina možnost plačila članstva preko zgoraj navedenega TRR.

Kaj pridobite s članstvom:

• dobro družbo in navdih za življenje/delo;
  • brezplačen obisk rednih mesečnih srečanj društva, na katerih poteka interno izobraževanje in druženje članov;
  • dostop do internih članskih strani  (tam objavljamo izobraževalna gradiva, zapisnike sej UO, gradiva za letni zbor ter druge teme in povabila, namenjena članom);
  • možnost soustvarjanja programa društva;
  • Moderatorski priročnik “Moderiranje skupinskih procesov: priročnik za moderatorje” avtoric Cirile Toplak in Vide Ogorelec (v elektronski obliki);
  • brezplačen obisk letnega zbora s poldnevno izobraževalno delavnico;
  • možnost objave svojih referenc na spletni strani društva (ob izpolnjevanju profesionalnih kriterijev ter doplačilu);
  • popuste pri nekaterih izobraževanjih društva ali partnerskih organizacij doma in v tujini (poslovni model še preskušamo in razvijamo);
  • občutek zadovoljstva, da s plačilom simbolične članarine (22 EUR) pomagate pokriti stroške poslovanja društva, kot so računovodske in bančne storitve (večino dela pri vodenju društva pa še vedno opravimo prostovoljsko; in tako bo tudi v prihodnje).

ZBOR ČLANOV 9. 3. 2019

Naš naslednji redni zbor članov bo 9. marca 2019 (sobota); od 10.00 h do 15.00 h v prostorih Danfossa Trate v Ljubljani; obsegal pa bo dva večja sklopa (in vmesno malico):

(1) Izkušenjsko učenje novih pristopov in metod: tokrat oblikovalsko razmišljanje (design thinking), aplicirano na naš konkreten skupni izziv (vodi: Ana Kyra Bekš z ekipo)
( ) Druženje ob lahkem obedu (časti društvo)
(2) Pogled nazaj (2018) in naprej (2019) – poročila in programski načrti

Pogoj za soodločanje na zboru je plačana članarina za 2019 (22 EUR).

EVROPSKA KONFERENCA IAF

Med 2. in 4. majem 2019 bo letos v Milanu evropska konferenca IAF (mednarodne zveze moderatorjev). Poslovni model je tokrat »prijavljencem prijazen« (cena občutno nižja kot predhodna leta); prav tako nam je blizu tudi lokacija – zato vabimo k prijavam. Naslednja konferenca bo šele 2021.