Dobrodošli na spletni strani Društva moderatorjev Slovenije (DMS)

Moderator (angl. facilitator) je vsebinsko nevtralna oseba, ki z uporabo moderatorskih metod, tehnik, znanj in veščin ustvari in vodi soustvarjalne procese, ki skupini ali organizaciji pomagajo do zastavljenega cilja po načelih dialoške, vključujoče, konstruktivne in k skupnemu dobremu usmerjene komunikacije.

Cilji društva so:

• razvijati moderatorske kompetence,
  • krepiti prepoznavnost moderiranja kot discipline, ki prispeva k učinkovitejšemu delu skupin in organizacij  ter reševanju kompleksnih problemov,
  • spodbujati mreženje med posamezniki, skupinami in organizacijami, ki jih pritegnejojo namen, cilji ter vrednote društva.

Če želite postati naš član, vas vabimo, da izpolnite pristopno izjavo .

KLUBSKA SREČANJA

• 10. junij 2019: Explorations in Transformational LeadershipHow can we as leaders participate more deeply in the well being of the whole ecosystem of Earth? Let’s invite the conversations that matter and explore this emergent field of living and leading change well together.Lawrence will share some of his experiences from the leadership trenches of global projects and some of the key embodied transformational practices he’s picked up along the way.Please bring your humor, insight and all that makes you uniquely you.Lawrence Kampf is a global consultant for large scale cultural projects, tea nerd, meditator, educator, animal lover, leadership coach, certified energy medicine practitioner/teacher, climber, and shamanic artist with deep insight into the needs and nature of Creators – those who are built for building and motivated by devotion to a new world. He is co-founder of the Nova Earth Institute and splits his time between roots in Boulder, Colorado and Motovun, Croatia
    Klubsko srečanje bo potekalo v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16, od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen. Če po prvem obisku ugotovite, da smo družba, v kateri želite biti še naprej, se udeleževati naših srečanj in soustvarjati z nami, topo vabljeni k včlanitvi v društvo in plačilu simbolične članarine 22 EUR, ki nam omogoča pokritje osnovnih stroškov delovanja društva in organiziranje naših srečanj še naprej. Veseli vas bomo.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

ODPRTI PROSTOR – MODERATORJI SKUPAJ V AKCIJI

• 15. junij 2019, Ljubljana, 10.00 – 16.00

Na katera vprašanja, izzive in priložnosti si želim odgovoriti, da kot moderator zasijem v polnem siju in kako me lahko moderatorska skupnost pri temu podpre?

Če ste moderator, ki želi svojo prakso raziskati in nadgraditi skupaj z drugimi, ujemite priložnosti, da se nam pridružite na srečanju Moderatorji skupaj v akciji, ki bo potekala po metodi odprtega prostora.

Z metodo odrtega prostora želimo v okviru Društva moderatorjev tokrat ustvariti čas in prostor za nas praktike moderatorje, da se globoko in ustvarjalno pogovarjamo, sprašujemo ali pa si izmenjujemo znanje, metode in veščine o temah, ki so za nas resnično relevantne in pomembne. Dnevni red oziroma vsebino srečanja si bomo ustvarili sami na podlagi tem, ki se bodo porodile iz naše vsakdanje prakse in delovanja.

Lokacija: Zavod Mladi zmaji, Zaloška 220, Ljubljana) od 10. do 16. ure.

Vstopnine ni – prinesite kako vprašanje, metodo – ali pa zgolj svojo radovednost (in prigrizek za skupnostno kosilo).

Prijave na povezavi: TUKAJ

Srečanje bodo vodile: Dragana Prijanovič, Petra Garin, Petra Založnik, Simona Frumen

UVODNA DELAVNICA

Letošnja uvodna moderatorska delavnica, ABC moderiranja – osnovne tehnike in veščine vodenja skupinskih procesov, bo  okviru svetovnega tedna moderiranja,  v četrtek, 10. oktobra 2019 (od 9. do 17. ure) v prostorih Zavod Mladi zmaji Zalog, Zaloška 220, Ljubljana.
Več informacij in prijave: tukaj.

VABILO K PLAČILU ČLANARINE ZA 2019

Kako:  da bomo vštric z GDPR, vas prosimo za  2 koraka:

(1) V čast GDPR  izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC  (velja za VSE, nove in stare člane)
(2)  Nakažete članarino 22 EUR.

• Podatki za nakazilo članarine: Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, IBAN SI56 0510 0801 4865 436 ;  ABANKA d.d.
  • Po plačilu članarine vam bomo na navedeni naslov poslali račun. V kolikor želite račun na podjetje, nam sporočite tudi ID za DDV ter ali ste zavezanec za DDV.
  • POZOR: z letom 2016 društvo ne posluje več z gotovino, zato je edina možnost plačila članstva preko zgoraj navedenega TRR.

Kaj pridobite s članstvom:

• dobro družbo in navdih za življenje/delo;
  • brezplačen obisk rednih mesečnih srečanj društva, na katerih poteka interno izobraževanje in druženje članov;
  • dostop do internih članskih strani  (tam objavljamo izobraževalna gradiva, zapisnike sej UO, gradiva za letni zbor ter druge teme in povabila, namenjena članom);
  • možnost soustvarjanja programa društva;
  • Moderatorski priročnik “Moderiranje skupinskih procesov: priročnik za moderatorje” avtoric Cirile Toplak in Vide Ogorelec (v elektronski obliki);
  • brezplačen obisk letnega zbora s poldnevno izobraževalno delavnico;
  • možnost objave svojih referenc na spletni strani društva (ob izpolnjevanju profesionalnih kriterijev ter doplačilu);
  • popuste pri nekaterih izobraževanjih društva ali partnerskih organizacij doma in v tujini (poslovni model še preskušamo in razvijamo);
  • občutek zadovoljstva, da s plačilom simbolične članarine (22 EUR) pomagate pokriti stroške poslovanja društva, kot so računovodske in