Dobrodošli na spletni strani Društva moderatorjev Slovenije (DMS)

Moderator (angl. facilitator) je vsebinsko nevtralna oseba, ki z uporabo moderatorskih metod, tehnik, znanj in veščin ustvari in vodi soustvarjalne procese, ki skupini ali organizaciji pomagajo do zastavljenega cilja po načelih dialoške, vključujoče, konstruktivne in k skupnemu dobremu usmerjene komunikacije.

Cilji društva so:

 • razvijati moderatorske kompetence,
 • krepiti prepoznavnost moderiranja kot discipline, ki prispeva k učinkovitejšemu delu skupin in organizacij  ter reševanju kompleksnih problemov,
 • spodbujati mreženje med posamezniki, skupinami in organizacijami, ki jih pritegnejojo namen, cilji ter vrednote društva.

Če želite postati naš član, vas vabimo, da izpolnite pristopno izjavo .

AKTUALNO

2-dnevna delavnica MODERATOR V AKCIJI 

Vabimo vse, ki se še niste udeležili že dvakrat uspešno izvedene delavnice Moderator v akciji, da se čim prej prijavite za naslednjo 2-dnevno izvedbo. Delavnica bo 18. in 19. januarja 2019 v mladinskem centru Mladi Zmaji v Zalogu v Ljubljani. Več o delavnici

Prijavnica za delavnico

KLUBSKA SREČANJA

14. 01. 2019: Umetnost participativnega vodenja.

❓Kakšen pristop vodenja je potreben v kompleksnem, digitalnem in agilnem času polnem sprememb v naših organizacijah in v našem svetu?

❓ Kako lahko odkrijemo skrite potenciale in uporabimo kolektivno modrost za ustvarjanje novih rešitev

❓ Kakšne veščine in sposobnosti bi vam pomagale pri vodenju na točki, kjer ste sedaj

Če  vas zanima, kaj je participativno vodenje in kako ga uporabiti pri svojem delu/v svoji organizaciji ali podjetju, ne zamudite čudovite priložnosti, da izveste nekaj več o tem. Umetnost participativnega vodenja je skupno ime za metode in pristope vodenja, ki obsegajo vse ravni, od osebne do sistemske. Pri tovrstnem pristopu vodenja delujemo na ravni osebne prakse, dialoga, moderatorstva in soustvarjanje novosti. Participativno vodenje se je izkazalo za zelo učinkovito, saj nam metode in pristopi ponujajo strukturo, ki pomaga prebuditi kolektivno modrost skupin vseh velikosti, vključiti različne poglede in stališča, spodbuditi participacijo in transformirati konflikte v kreativno sodelovanje.

Dobrodošli na skupnem raziskovanju participativnega vodenja in predstavitvi 3-dnevnega treninga The Art of Participatory Leadership, ki bo 26. – 28. februarja 2019 potekal na Hrvaškem (Terme Tuhelj).

Srečanje bo vodila hrvaško-slovenska ekipa: Adrijana Strnad, Blanka Lasić, Miljenka Plazonić Bogdan, Petra Založnik.

Srečanje bo potekalo tokrat v hrvaščini oz. po potrebi s prevodom v slovenščino.

Klubsko srečanje bo potekalo v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16, od 18.30 do 21.30.

Za člane DMS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti in partnerstev kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen. Če po prvem obisku ugotovite, da smo družba, v kateri želite biti še naprej, se udeleževati naših srečanj in soustvarjati z nami, topo vabljeni k včlanitvi v društvo in plačilu simbolične članarine 22 EUR, ki nam omogoča pokritje osnovnih stroškov delovanja društva in organiziranje naših srečanj še naprej. Veseli vas bomo.

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Več o klubskih srečanjih

VABILO K PLAČILU ČLANARINE ZA 2019

Kako:  da bomo vštric z GDPR, vas prosimo za  2 koraka:

(1) V čast GDPR  izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC  (velja za VSE, nove in stare člane)
(2)  Nakažete članarino 22 EUR.

 • Podatki za nakazilo članarine: Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, IBAN SI56 0510 0801 4865 436 ;  ABANKA d.d.
 • Po plačilu članarine vam bomo na navedeni naslov poslali račun. V kolikor želite račun na podjetje, nam sporočite tudi ID za DDV ter ali ste zavezanec za DDV.
 • POZOR: z letom 2016 društvo ne posluje več z gotovino, zato je edina možnost plačila članstva preko zgoraj navedenega TRR.

Kaj pridobite s članstvom:

 • dobro družbo in navdih za življenje/delo;
 • brezplačen obisk rednih mesečnih srečanj društva, na katerih poteka interno izobraževanje in druženje članov;
 • dostop do internih članskih strani  (tam objavljamo izobraževalna gradiva, zapisnike sej UO, gradiva za letni zbor ter druge teme in povabila, namenjena članom);
 • možnost soustvarjanja programa društva;
 • Moderatorski priročnik “Moderiranje skupinskih procesov: priročnik za moderatorje” avtoric Cirile Toplak in Vide Ogorelec (v elektronski obliki);
 • brezplačen obisk letnega zbora s poldnevno izobraževalno delavnico;
 • možnost objave svojih referenc na spletni strani društva (ob izpolnjevanju profesionalnih kriterijev ter doplačilu);
 • popuste pri nekaterih izobraževanjih društva ali partnerskih organizacij doma in v tujini (poslovni model še preskušamo in razvijamo);
 • občutek zadovoljstva, da s plačilom simbolične članarine (22 EUR) pomagate pokriti stroške poslovanja društva, kot so računovodske in bančne storitve (večino dela pri vodenju društva pa še vedno opravimo prostovoljsko; in tako bo tudi v prihodnje).

ZBOR ČLANOV 9. 3. 2019

Naš naslednji redni zbor članov bo 9. marca 2019 (sobota); od 10.00 h do 15.00 h; obsegal pa bo dva večja sklopa (in vmesno malico):

(1) Izkušenjsko učenje novih pristopov in metod: tokrat oblikovalsko razmišljanje (design thinking), aplicirano na naš konkreten skupni izziv (vodi: Ana Kyra Bekš z ekipo)
( ) Druženje ob lahkem obedu (časti društvo)
(2) Pogled nazaj (2018) in naprej (2019) – poročila in programski načrti

Pogoj za soodločanje na zboru je plačana članarina za 2019 (22 EUR).

EVROPSKA KONFERENCA IAF

Med 2. in 4. majem 2019 bo letos v Milanu evropska konferenca IAF (mednarodne zveze moderatorjev). Poslovni model je tokrat »prijavljencem prijazen« (cena občutno nižja kot predhodna leta); prav tako nam je blizu tudi lokacija – zato vabimo k prijavam. Naslednja konferenca bo šele 2021.