Dobrodošli na spletni strani Društva moderatorjev Slovenije (DMS)

Moderator (angl. facilitator) je vsebinsko nevtralna oseba, ki z uporabo moderatorskih metod, tehnik, znanj in veščin ustvari in vodi soustvarjalne procese, ki skupini ali organizaciji pomagajo do zastavljenega cilja po načelih dialoške, vključujoče, konstruktivne in k skupnemu dobremu usmerjene komunikacije.

Cilji društva so:

• razvijati moderatorske kompetence,
  • krepiti prepoznavnost moderiranja kot discipline, ki prispeva k učinkovitejšemu delu skupin in organizacij  ter reševanju kompleksnih problemov,
  • spodbujati mreženje med posamezniki, skupinami in organizacijami, ki jih pritegnejojo namen, cilji ter vrednote društva.

Če želite postati naš član, vas vabimo, da izpolnite pristopno izjavo .

KLUBSKA SREČANJA

Klubsko srečanje bo potekalo v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16, od 18.30 do 21.30. Za prvi obisk so srečanja tudi ze nečlane brezplačna – dobrodošli. Prosimo za točnost (vstop s kartico).

11. november 2019: Digitalne tehnologije za skupinsko delovanje – spletne sodelovalne platforme

Digitalne tehnologije so omogočile bistven premik v skupinskem delu na različnih nalogah in projektih – od klasičnega sodelovanja (cooperation), pri katerem se vsak posameznik ali podskupina ločeno ukvarja s svojimi nalogami do vzajemnega delovanja (collaboration), ki omogoča tesno, sprotno in stalno povezanost posameznikov in podskupin.

Na voljo so številne spletne platforme, ki podpirajo širok spekter vzajemnega delovanja: vodenje projektov, sporočanje, konference, prezentacije, pregledovanje vsebin, odločanje, vodenje sestankov, forumi, urejanje dokumentov, kreiranje konceptov, idej in vsebin.

Po kratki predstavitvi bogate flore in favne spletnih sodelovalnih platform bosta na srečanju podrobneje prikazani dve platformi (predvidoma Stormboard in MindMeister), ki ju bomo tudi preizkusili na facilitatorskih operacijah kreiranja in urejanja konceptov, idej in vsebin. POMEMBNO: S seboj prinesite prenosnik ali tablico. (Če ga nimate, vseeno dobrodošli, saj računamo, da bo večina imela s seboj prenosnike.)

Vodijo: Peter Tancig, Ana Kyra Bekš in Natalija Vrhunc

Več o klubskih srečanjih

28. november 2019 in 17. december 2019: Trening  Obvladovanje zahtevnih situacij pri moderiranju skupinskih procesov; Vodi: Simona Frumen – pravnica, mediatorka, trener mediatorjev, voditeljica delavnic, coach in mentor. Več informacij in prijave: tukaj

17.in 18. januar 2020: Moderator v akciji gre dlje, vodita Vida Ogorelec (CPF) in Miran Morano. Nadaljevalna delavnica je namenjena vsem, ki ste se že udeležili uvodne delavnice (Delo moderatorja: vloga, tehnike in veščine oz. ABC moderiranja) ali drugega primerljivega usposabljanja in imate izkušnje z moderiranjem skupinskih procesov ter željo po nadaljnji strokovni in osebni rasti. Za več informacij in prijave kliknite tukaj

VABILO K PLAČILU ČLANARINE ZA 2019

Kako:  da bomo vštric z GDPR, vas prosimo za  2 koraka:

(1) V čast GDPR  izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC  (velja za VSE, nove in stare člane)
(2)  Nakažete članarino 22 EUR.

• Podatki za nakazilo članarine: Društvo moderatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, IBAN SI56 0510 0801 4865 436 ;  ABANKA d.d.
  • Po plačilu članarine vam bomo na navedeni naslov poslali račun. V kolikor želite račun na podjetje, nam sporočite tudi ID za DDV ter ali ste zavezanec za DDV.
  • POZOR: z letom 2016 društvo ne posluje več z gotovino, zato je edina možnost plačila članstva preko zgoraj navedenega TRR.

Kaj pridobite s članstvom:

• dobro družbo in navdih za življenje/delo;
  • brezplačen obisk rednih mesečnih srečanj društva, na katerih poteka interno izobraževanje in druženje članov;
  • dostop do internih članskih strani  (tam objavljamo izobraževalna gradiva, zapisnike sej UO, gradiva za letni zbor ter druge teme in povabila, namenjena članom);
  • možnost soustvarjanja programa društva;
  • moderatorski priročnik “Moderiranje skupinskih procesov: priročnik za moderatorje” avtoric Cirile Toplak in Vide Ogorelec (v elektronski obliki);
  • brezplačen obisk letnega zbora s poldnevno izobraževalno delavnico;
  • možnost objave svojih referenc na spletni strani društva (ob izpolnjevanju profesionalnih kriterijev ter doplačilu);
  • popuste pri nekaterih izobraževanjih društva ali partnerskih organizacij doma in v tujini (poslovni model še preskušamo in razvijamo);
  • občutek zadovoljstva, da s plačilom simbolične članarine (22 EUR) pomagate pokriti stroške poslovanja društva, kot so računovodske in